Välj rätt cykel för dig bland alla billiga cyklar

Välj rätt cykel för dig bland alla billiga cyklar

När du ska köpa en ny cykel är det fullt naturligt att du börjar botanisera bland alla de billiga cyklar som finns att köpa på nätet. Det första du behöver känna till är vilken typ av cykel du är intresserad av att köpa. För som du snabbt kommer inse har du en hel del valmöjligheter redan i detta stadie av inköpsprocessen. Här får du tips som kan hjälpa dig att välja rätt cykel för just dig.

Vilken typ av cykel du behöver? Svaret på detta har bara du själv, och vilken typ av cykel som är rätt för dig beror dels på var du främst kommer att cykla och hur du föredrar att cykla. Det finns nämligen inte bara en enskild typ av cykel, och allt fler cyklister väljer faktiskt att köpa mer än en cykel. Tack vare att det finns så många billiga cyklar på nätet har det på senare år blivit möjligt för allt fler att kunna bekosta två olika typer av cyklar.

Det vanligaste är att man köper en mountainbike och en racercykel. Men det är inte heller fel att köpa en stadscykel och en mountainbike. Du bör därför ta dig en funderare och grubbla lite på saken. Som tur är har du ett brett urval av billiga cyklar att välja mellan!

Även billiga cyklar finns i flera olika storlekar

Oavsett vilken typ av cykel du väljer att köpa bör du se till att välja rätt storlek. Även för billiga cyklar är storleken A och O. Du kan antingen ta hjälp av en storlekstabell eller en metod där storleken på cykeln avgörs av måttet på din insöm. Det är viktigt att du inte förväxlar storleken på cykeln (ramen) med storleken på hjulen, då detta är två helt olika saker.

Vad gäller hjulstorlek är de vanligaste storlekarna 26, 27,5 eller 29 tum när du köper hjul till en mountainbike. Större hjul är tyngre och accelererar inte lika fort, men rullar enklare över hinder och kan ge en högre topphastighet. 27,5 tum är lämpligt för mindre cyklister som inte känner sig bekväma med 29 tum, medan det finns få anledningar att välja 26 tums-hjul.