Välj produkter från SkinCeuticals utifrån din hudtyp

Välj produkter från SkinCeuticals utifrån din hudtyp

Att anpassa sin hudvårdsrutin efter ens egna hudtyp och hudens skick är viktigt eftersom det påverkar produkternas effekt, verkan och resultat. Det är något som gäller för alla hudvårdsmärken. Här kommer några tips på hur du väljer rätt produkter från SkinCeuticals utifrån din hudtyp.

Normal hy

En normal hy brukar kännetecknas av en problemfri hud som är jämn i hudtonen. Ett vanligt misstag man gör när man inte har några direkta problem med sin hud är att inte ta hand om den så mycket som man kanske borde vilket gör att problem kan uppkomma först senare i livet.

Några grundläggande saker man kan tänka på är att använda sig av produkter som skyddar mot UV-strålning och återfuktar huden då UV-strålning kan i längden ge upphov till pigmentfläckar och minskad spänst i huden.

Torr hy

Har du torr hud behöver din hud hjälp med att förhindra att fukt tränger ut och extra påfyllning av för att återställa hudens normala fukthalt. För att göra detta har SkinCeuticals ett flertal produkter för torr hy.

Fet hy

Har du en fethudtyp tillverkar kroppen ofta mer talg än nödvändigt. Talgen kan täppa till porerna och ge upphov till pormaskar och finnar. En fet hy är inte samma sak som en smutsig och man kan få fet hy då huden varit uttorkad och därför börjat överkompensera med att producera mer talg. Därför är det viktigt att inte torka ut en fet hy utan att exfoliera och återfukta huden.

Exempel på produkter från SkinCeuticals

  • SkinCeuticals Ultra Facial Defense SPF 50+

I allas hudvårdsrutiner bör det finnas en produkt som skyddar mot UV-strålning. SkinCeuticals Ultra Facial Defense SPF 50+ är en ansiktskräm som gör just detta samtidigt som den även återfuktar huden.

  • SkinCeuticals Hydrating B5

Ett bra komplement till en fuktgivande dag- och nattkräm kan vara att använda sig av ett serum. SkinCeuticals Hydrating B5 är ett serum som passar för dig med torr och fuktfattig hy då den återfuktar huden samt bevarar den med hjälp av hyaluronsyra. Den innehåller även vitamin B5 som reparerar och mjukgör huden.

  • SkinCeuticals Blemish + Age Defense

Har du fet hy och lätt får finnar eller Acne kan ett serum som balanserar talgproduktionen vara något för dig. SkinCeuticals Blemish + Age Defense är ett serum som gör just detta och som även exfolierar huden för att få bort döda hudceller som annars kan täppa till porerna.