Rätt fototapet kan förändra ett hem

Rätt fototapet kan förändra ett hem

Öppna upp en portal i ditt eget hem, med hjälp av en snygg fototapet. Fototapeter har varit trendiga och populära under många år, även om det stora genomslaget kom under 90-talet då många ville pryda väggarna med en vacker paradisstrand eller New Yorks skyline. Idag kan du hitta helt makalösa fototapeter med alla tänkbara motiv. För dig som vill förändra hemmets utseende kommer det räcka lång väg att sätta upp en fototapet. 

Men vilken sorts fototapeter går egentligen att hitta? Det finns i stort sett ingenting du inte kan hitta när det kommer till fototapeter. Om du gillar vackra landskap kommer du hitta hur mycket motiv som helst, bland annat av vackra soluppgångar, spektakulära bergstoppar, paradisstränder och lummiga skogar. Föredrar du djur finns det också mycket att välja bland, som stora elefanthjordar, farliga pantrar och vackra tigrar. För barnrummet kanske en fototapet på rymden kan vara inspirerande? Eller en väldetaljerad fototapet på djungeln. Dessa kommer barnen garanterat att ligga och titta på varje kväll innan läggning.

Snygga motiv av fototapeter

Föreställ dig att du vaknar upp i din säng och solens strålar letar sig in genom persiennen. Du sträcker på dig och tittar bakåt. Där väntar en stilla skogsglänta och ljuset strilar ner genom trädkronorna. En fototapet kan kännas oerhört realistisk om du även jobbar in andra detaljer i inredningen i bilden. Vi ska förklara. Här kommer några exempel på fototapeter och hur de bäst kan integreras i inredningen:

  • Fototapet av skogsglänta – skapa en mer realistisk känsla genom att inreda med levande växter som liksom ”växer ut från bilden”.
  • Fototapet av ett indiskt palats – byt ut lite textilier och satsa gärna på orientaliska mönster för att skapa känslan av att själva rummet är ett palats.
  • Fototapet av en solnedgång – rama in tapeten med två stora och böljande gardiner vid varsin sida av tapeten. Detta blir riktigt snyggt om du exempelvis ska ha fototapeten bakom sänggaveln.

Ja, det handlar alltså om att matcha tapeten med den närmsta inredningen. Då skapar du en illusion om att bilden smälter ut i verkligheten. Riktigt fräckt!

En välvald fototapet kan genast bli rummets stora pjäs. Du kanske inte är nöjd med hur hallen ser ut. Varför inte sätta upp en fräck fototapet på en av väggarna i hallen? Inred sedan i samma tema för att skapa en mer enhetlig känsla. När man kliver in genom ytterdörren kommer man mötas av den spektakulära tapeten och den snygga inredningen.