Säg det med en ask

Att få presenter är alltid kul men visst känns det lite lyxigare när dom ligger i fina små askar istället för att vara inslagna i papper? Askar har en perfekt form och det faktum att det faktiskt är just en ask gör att innehållet skyddas. Men var hittar man dom och vad kan man använda dom till? Svaret hittar du här.

Hitta dina presentaskar

Vill du fylla upp ett litet lager hemma av fina presentaskar är det rekommenderat att välja varianter gjorda i kartong eftersom dom är återvinningsbara. På nätet finns ett stort utbud av både stora och små askar i kartong och genom att kolla runt lite bland olika butiker hittar man garanterat något som faller en i smaken. Neutrala, färgade, runda, fyrkantiga – ja det mesta man kan tänka sig går snabbt och enkelt att få tag på. Man kan även hitta fina askar i hobbyaffärer samt i vissa matvarubutiker men där är utbudet generellt lite mindre.

Vad kan man lägga i dom?

Fördelen med presentaskar är att dom finns i så många olika storlekar vilket gör att man kan lägga ned i princip vad som helst i dom. Välj en stor ask för till exempel leksaker eller kläder och en liten om den ska innehålla ett smycke eller ett presentkort. Att göra sin egen presentkortsask är ett toppenbra tips och betydligt mycket roligare än att ge bort bara ett kuvert.

Piffa och pynta med silkespapper och band

För att piffa till dina stora eller små askar i kartong kan du även passa på att köpa på dig ett lager av härligt silkespapper i olika färger. Knöla ner en bit i kartongens botten och lägg sedan i presenten. Den kommer vila fint i papperet och dessutom gör det att föremålet ligger på plats istället för att åka runt i asken. Dessutom ser det otroligt lyxigt ut! Avsluta med att knyta ett fint band runt om så att locket inte åker av. Små askar i kartong är prefekt att ha hemma och passar att ge bort vid alla möjliga tillfällen. Som gå-bort-present, vid bröllop, födelsedag eller något annat. Din present kommer garanterat sticka ut från mängden när dom ligger uppdukade på presentbordet.