Olika typer av hårförlängningar

Aldrig har det varit enklare eller gått snabbare att gå från kort- till långhårig. På ett par timmar kan man skaffa sig en helt ny frisyr med hjälp av löshår, och för att sätta in det finns flera olika metoder. Vissa är vanligare än andra men bra att veta är att både resultat och hållbarhet kan skilja sig. Här kan du läsa om några vanliga hårförlängningsmetoder som blivit populära.

Sy in löshår

En metod för den som vill ha längre hår utan att behöva spara år efter år är att sy in löshår. Det är en av dom mer skonsamma alternativen och håret tar inte skada varken av hårfön, plattång eller andra stylingverktyg när det är på plats. För att så in löshår behöver man givetvis något att sy i, och det är tack och lov inte skallen man syr i, utan en inbakad fläta som görs i hårbotten.

Microringar

Ett annan sätt att förlänga sitt hår är genom att fästa löshår med microringar. Dessa är gjorda av metall och kläms fast med en vanlig tång. Man arbetar slinga för slinga för att få ett både tjockare och längre hår.

Ringarna är så pass små att dom inte syns och passar tack vare det också för den med väldigt tunt hår. Även detta är en skonsam metod som inte sliter särskilt mycket på det naturliga håret och troligen det alternativ som ger det mest hållbara resultatet.

Tejp

En tredje metod som även den är väldigt vanlig är att använda hårförlängning med tejp. Löshåret som används här är uppdelat i sektioner och har en tunn tejpremsa längst upp.

Denna fäster man i det naturliga håret, så nära skallen som möjligt vilket ger ett osynligt resultat. Nackdelen med den här metoden är att tejpen endast i 5–6 veckor, därefter behöver man sätta ny.

Clip ons

Gillar man att variera sin hårlängd är clip ons ett bra alternativ. På löshåret finns då clips, eller klämmor, som man själv kan fästa i håret. Klämmorna är enkla att sätta dit och ta bort själv och man behöver alltså inte besöka en frisör som med dom ovanstående metoderna.

Nackdelen är att klämmorna sliter mycket på håret så den här typen av hårförlängning är inget man bör använda varje dag utan enbart vid speciella tillfällen. Läs mer om löshår.