Hur mycket återbäring ger cashbackshopping?

Det finns ett par olika återbäringstjänster med liknande funktion. I korthet handlar det om att användarna går via specifika länkar när shopping sker online och att detta ger återbäring på alla inköp. Ett enkelt sätt att få tillbaka pengar på shopping.

Hur mycket ger dessa återbäringstjänster tillbaka? Följande exempel är tagna från cashbackshopping.se. Just den återbäringstjänsten har över 600 E-butiker anslutna så detta ska enbart ses som exempel på hur olika stor återbäring det går att få.

Prova en tidning gratis – Få 65 kr

Många förknippar återbäringstjänster med att man måste köpa något för att få återbäring. Men så är inte alltid fallet. Ett exempel är provprenumerationer på tidningar. Genom att skriva upp sig på en två månaders gratis provprenumeration på Dagens Nyheter ges 65 kr i återbäring. (Kostnad 1 kr)

Testa E-bay och få 75 kr

Det är inte heller enbart hos E-butiker som dessa återbäringstjänster fungerar. E-bay är en internationell variant av Blocket/Tradera. Köp allt från skruvar från Taiwan till begagnade datorer från Sverige. När du registrerar dig och gör ett första köp ges 75 kr i återbäring.

Få 4% på Royal Design

De flesta E-handlare som är anslutna till återbäringstjänster ger återbäring i procent. Det är helt enkelt det säkraste sättet då man alltid betalar tillbaka i förhållande till inköpspriset för kunden. På detta sätt blir det en effektiv reklamväg mot en låg extrakostnad.

I detta fall kan Royal Design nämnas som via Cashbackshopping.se ger 4% på inköpet. Det är däremot förhållandevis lite i jämförelse mot många andra inredningsbutiker.

Sänk hotellkostnaden med 5%

En av de återbäringar som generellt blir högst för privatpersoner är de som ges vid hotellbokningar. Via Cashbackshopping.se ges 5% på de bokningar som sker via Hotels.com. En familj som bor på hotell under semestern betalar inte sällan 5 – 8 000 kr för en vecka. Med 5% i återbäring ger det alltså tillbaka upp till 400 kr.

Hög återbäring på matkassen

Ett av de företag som ger allra högst procentuell återbäring är Linas Matkasse. Hur stor återbäringen är varierar lite mellan olika återbäringstjänster men hos Cashbackshopping handlar det om 13%.

Även om det i vissa fall kan vara en låg procentuell återbäring så kostar det aldrig något att vara medlem på dessa återbäringssidor. Därmed är det alltid bara ”bonuspengar”.