Vad du ska tänka på när du beställer din studentskylt

När studenttiderna närmar sig är det också dags att beställa en studentskylt till ditt barn och hens stora dag. Här kommer några hjälpsamma tips på vägen för att göra processen så enkel och snabb som möjligt för dig.

Det första du behöver göra är att hitta och bestämma dig för vilken leverantör du vill använda dig av när du beställer din studentskylt. Utbudet av leverantörer som tillverkar studentskyltar är idag väldigt stort och det kan kännas som en djungel när du försöker bestämma dig för just en. Vad som skiljer de olika leverantörerna åt är ofta designen och layouten på studentskylten, pris och leveranstid. Om du har svårt för att bestämma dig så kan du till exempel läsa recensioner för de olika leverantörerna eller be en bekant om rekommendation.

Kolla barndomsbilder

När du väl har valt leverantör så är du bara några klick från att ha beställt din studentskylt. Nästa steg är att välja den bild som du vill ska pryda skylten. Många tycker att detta är den svåraste delen av hela processen. Vad många nog glömmer är att de flesta har en eller ett par absoluta favoritbilder från sitt barns uppväxt – välj en av dem!

Formge studentskylten

När du laddat upp din bild är det dags att välja en mall, det vill säga vilken stil på layouten som du vill att just din studentskylt ska ha. Ofta finns det även här en mängd olika alternativ att välja bland. Det säkraste är att välja mall baserat på studentens personlighet, någonting som hen skulle tycka om.

Storlek och dubbelsidigt tryck?

Slutligen är det dags att välja storlek på din studentskylt. Du kan också välja om din skylt ska ha antingen enkel– eller dubbelsidigt tryck. Ett dubbelsidigt tryck kan göra det lättare att lokalisera din studentskylt i myllret av anhörig under studentdagen, eftersom man då kan se bild och namn både fram- och bakifrån. Sedan fyller du i vilken text du vill ha med på din studentskylt, ofta namn och vilken klass studenten går i. En del har även med ett ”Grattis!” på sin skylt.

När du har gjort alla dina val fortsätter du till betalningstiden där du även fyller i din leveransadress. Hos de flesta leverantörer kan du välja olika leveranssätt, där tid och pris varierar. Hos majoriteten av leverantörer tar det bara några dagar få din studentskylt levererad, och många skickar automatiskt med en pinne och regnskydd till din skylt.